Vikten av ett bra bemötande för personer med olika form av psykisk ohälsa.

Ja, detta med ett bra bemötande inom primärvård som är det första man söker sig till för bedömning och vidare hjälp är oerhört viktig.

Förtroendet mellan vårdgivare och patient kan annars ställa till det mycket i vårdkedjan. Och resultera i att man inte känner den tillit som är av jätte stor betydelse för en snabbare och säkrare diagnossättning.

Jag har haft ca 7 olika diagnoser som har ändrats eftersom de aldrig stämt helt enligt vården genom åren.

Idag ska jag äntligen få traumaterapi mot det som hände i tonåren och som fortfarande grämer mig. Bättre sent än aldrig.

Har dessutom nyligen haft anorexia bmi 16.9 i vintras ,med hårväxt på kinden och i nacken. Har alltid velat stå på egna ben samtidigt som jag bryr mig nästan för mycket om andra.

Nu har jag dock fått ”lite nog”, är 35 och måste tänka på egen plan innan livet tar slut fullständigt.

Det har medfört att jag öppnat ögonen och tyvärr blivit lite bitter samtidigt. Men jag ska göra mitt bästa för att istället kunna försöka fortsätta bidra med dessa erfarenheter och kanske hjälpa till på något sött.

Detta är för andra men även för min egen del kan jag vara ärlig med. Jag måste vidare nu. Äntligen. Ska försöka . Kärlek till alla.

Tur att jag har William han har gett mig ett nytt livshopp 😊❤❤❤

Jag har alltid haft en personlighet med bra självförtroende i saker jag gör, men samtidigt väldigt dålig självkänsla och har tom varit självdestruktiv.

Har hört att jag är ganska klok av fina vänner. Detta ambitiösa , kloka men väldigt osäkra har ofta gjort mig missförstådd. Detta behöver belysas åt andra som är i samma situation.

Av ren välvilja och med nytt livshopp 😊❤

Utkastet till Riksförbundet balans som jag nyligen skickade in.
Mitt utkast till Riksförbundet Balans ❤😊

/Malin

Det är nog bra om man ständigt försöker jobba med bemötandefrågan här hemma i Töreboda, eftersom det finns en stark önskan hos många särskilt med psykiatrisk problematik. Att man har en vilja att ta till sig för ett arbete kring förbättring och utveckling istället för att ta det som personligt angrepp, det kommer ändå inte leda framåt för någon. Tråkigt när folk behöver skriva sig på annan ort pga av detta eftersom det är viktigt för patientsäkerhet, arbetsmiljö och trivsel ❤😊

/Malin

Author: malinitoreboda

Är en 30 årig kvinna som lever med olika psykiatriska diagnoser. Såsom bipoläritet, ångest, social fobi och tvångssyndrom. Trots mina " hinder" strävar jag efter en så optimistisk syn på tillvaron som möjligt , då jag förstås upplever motsatsen som än mer " bromsande. Välkommen!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.