Viktresan…

Pappa som tonåring ( obs det är han som har skämtat ”skrivit” ( mr muscle) om sig själv) …🙃
Idag , oktober 2020

Jag har genom åren (ca 20 år) haft olika vikter .

Lite beroende av den medicinering och därmed energi till att röra på sig ,men jag har också verkligen varit framförallt deprimerad, genom åren, jag hade en svår depression i början under åren efter insjuknandet , som var svårbehandlad … men i början fungerade sertralin (zoloft) sedan slutade denna fungera, och sedan fick jag venlafaxin stämningsstabilliseraren Lamotrigin även topiramat.

Lamotrigin är den som jag haft i omgångar som fungerat bäst och som jag har tillgång till på recept vid behov även nu… det är jag inte främmande inför, men konstigt fast bra nog så verkar det som att hittills har motionen fungerat bra mot stress och jag känner känslor och även glädje under dagen så just nu ser jag själv ingen orsak. ( Detta är individuellt och man måste prata med sin läkare.)

Jag var smal som barn och tonåring (lite av det jag blev retad för) pappa var smal som barn och tonåring, även farfar var och är smal, så jag antar att det har varit ”lättare” som det står i patient Fass som biverkning att bli sötsugen och äta mer mat och därmed öka i vikt av viss medicin.

Men klart att om fördelarna är viktigare så får man ju acceptera och ta sin medicin vilket jag också alltid gjort och skulle göra 🙂👍

Jag ska diskutera med min läkare i samband med läkarbesöket som är inbokat i nov-dec.

Det blir bra. Hon är bra min läkare klok och inlyssnande 🙂 .

Dock är det inte kroppens nya utseende i sig jag ENDAST, jag är glad över och det vill jag vara TYDLIG med , det är mer att jag återgått, mår bra och har mer energi samtidigt av motionen som är bra och som jag är så glad över.

För ätstörningar med tanke på viktdiskussioner , är absolut inget jag vill uppmuntra till den baksidan har jag sett och delvis upplevt under åren på behandlingshemmet i Falköping.

Vill bara vara TYDLIG med sådana saker.

Det verkar vara som ett fängelse för personen …och är inget någon tillönskas…

/Malin

Author: malinitoreboda

Är en 30 årig kvinna som lever med olika psykiatriska diagnoser. Såsom bipoläritet, ångest, social fobi och tvångssyndrom. Trots mina " hinder" strävar jag efter en så optimistisk syn på tillvaron som möjligt , då jag förstås upplever motsatsen som än mer " bromsande. Välkommen!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.