Morgon stund…personlig reflektion kring HSP bedömningen…

Har varit ute och sprungit, det gick bra… 😊Tydligt blev det för mig att min ena tanke ofta leder till en annan tanke och ibland även ett ”projekt”…
På hemvägen såg jag en mås- unge omringad av en massa kråkor…

Tänkte senare,”Undra om det är vanligt att tänka så här” … Om mås- ungen…”Hur den ev. kände / om den känner…känslor som ensamhet, oro… i situationen med alla kråkor.”Antagligen inte, men känslan hos mig är så stark av känslor som ängslan, oro för ensamhet och faktisk ensamhet.Brukar ofta projicera samma känsla på andra och analyserar, ofta” ”way to much” …”Kunde även känna igen mig i en sådan känsla.Kanske var det därför jag tolkade den som jag gjorde.Kan även se en för mig stark och tydlig mobbnings/utfrysningssituation, eller” det svarta fåret situation där mås ungen är utfryst och ensam.Bara att konstatera. Den utfrysning och ensamhet jag upplevde och som stegrades under 2 år i högstadiet, var inte bra för mig, inte på något sätt.Det är nog sant som det sägs att mobbing kan ge en ärr för livet, dessvärre. Däremot vill jag inte ha, eller ta offer rollen.Inte vad jag säger, utan konstaterar mer mina starka känslor likt dessa, som jag har i vardagen efter högstadiet.För mig känns dessa känslor ibland mycket tydlig, tyvärr. Ska tilläga att jag inte endast ser negativa situationer överallt, men jag fick en konstig stark, vemodig känsla av just detta.Annars njuter jag mycket av känslan jag får av att se tex blomsterängar, natur och fågelkvitter. För att nämna några av mina positivare känslor. 😊☘️När jag kom hem började jag efter detta, titta på test om högkänslighet eftersom jag även fått en sådan bedömning av min tidigare psykolog i Skövde, Ulrika Agby…Jag svarade JA på alla frågor, en är osäker…Tänker och analyserar dessutom extra mycket överlag nu, kanske beror på Corona tiden, eller min högkänslighet…Vem vet? 😊☘️Min lilla analys…Typiskt mig, har alltid varit sådan här, även som barn faktiskt…/Malin

Author: malinitoreboda

Är en 30 årig kvinna som lever med olika psykiatriska diagnoser. Såsom bipoläritet, ångest, social fobi och tvångssyndrom. Trots mina " hinder" strävar jag efter en så optimistisk syn på tillvaron som möjligt , då jag förstås upplever motsatsen som än mer " bromsande. Välkommen!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.