Komplexitet, om diagnoser… Att observera mina symtom är viktigt…

Jag har beslutat mig för att min diagnos som är bipolär (ospecificerad) och har ändrats många gånger kanske just är lite osäker.

Det får den även vara…

Detta har min läkare konstaterat, min problematik är och har varit komplex trots många symtom, även social fobi och depression, GAD, stresskänslighet, sömnproblem…Hon säger att vi ska gå på mina symtom istället.

Klart är att jag har starka symtom. Det som är konstaterat är bland annat jag har starka drag av bipoläritet, hypomani, och social fobi, depression, fast som ej övergått till full mani. GAD och torgskräck…

Jag har aldrig fått klarhet i detta till fullo.

I tonåren var jag även gränspsykotisk, något jag inte upplever eller har upplevt sedan den tiden, vilket självklart är BRA.

Jag vet heller inte om jag är i behov av mer diagnoser, kanske skulle hjälpa ev framtida behandling inom vården, eller inte. Vem vet…

Fick även nyligen ett brev om att min Neuropsykiatriska utredning lagts ner.Jag står inte längre i kön.

Detta kan göra mig förvirrad, då jag har så många symtom som är komplexa.

Jag kommer vara lyhörd på just detta, mina symtom.

Kommer söka om de börjar ställa till det för mkt i vardagen…

Positivt resp. negativt

Positivt: Just nu känner jag mycket, på gott och ont som sagt.

Uppskattar samtidigt att leva, att få känna mer nyanser.Har ju också börjat lyssna på poddar, en som min syster skickade till mig om högkänslighet. Mycket intressant och något som en psykolog har konstaterat finns hos mig…

Det jag personligen har märkt, efter att jag slutat med medicinen är iaf följande…

1. Känsligare (på gott och ont)

2. Min logik fungerar bättre, håller bättre ordning på mig själv samt omgivningen.

3.Min ekonomi är mer stabil, vilket känns märkligt, men bra. Jag har inte handlat på nätet, på länge

4.Jag är mer snabbtänkt. Känns som jag kommit tillbaka till läget som under gymnasiet. Jag spelar bla Lumosity och får många, nästan samtliga rätt i olika spel, mycket matte. Inget skryt, så har det dock varit.

Negativt…

1. Känslor får mig ibland att gråta, tex filmer. Något jag inte känt på år.

2. Ibland trampar jag snett. Lägger till folk som jag senare tar bort, tex på Facebook. även detta av känslor som blivit lite jobbiga

3. Söker mer bekräftelse, tex vid social media, vilket kan bli påfrestande för andra.

Kan vara bra att...Jag vill gärna ha en samtalskontakt, dock är det ju väntetid. Men kommer söka så jag hamnar i kö. 👍

Vill också gärna ha en praktik , ett sammanhang i det sociala. Avvaktar Corona läget.

Detta hoppas jag blir det sista jag delar från bloggen på Facebook, för det kan bli påfrestande, för alla 😊💕Dock uppskattar jag besök, kommentarer här på min sida.

Analytisk… Jag har alltid varit analytiskt lagd och vill så gärna veta allt som jag får…Kanske en anledning att jag söker och vill ha svar, jag vill veta, gärna snabbt också…Ibland är läget dock inte så svart/vitt utan mer komplext…

En psykolog i Falköping påtalade just detta.

Corona tiden får mig även att grubbla mera

Önskar även att stigma i samhället kring psykisk ohälsa minskar mer. Trots att det genom åren faktiskt blivit bättre…

/Malin/Malin

Author: malinitoreboda

Är en 30 årig kvinna som lever med olika psykiatriska diagnoser. Såsom bipoläritet, ångest, social fobi och tvångssyndrom. Trots mina " hinder" strävar jag efter en så optimistisk syn på tillvaron som möjligt , då jag förstås upplever motsatsen som än mer " bromsande. Välkommen!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.