Situation midsommar/social fobi…

Idag firar jag och Adam midsommar hemma ihop, istället för på västkusten. Det låter säkert konstigt att samtidigt som jag gärna vill vara med mina släktingar ( några åt gången) så klarar jag inte av det när de är alla på samma plats. Särskilt jobbigt är det som midsommar firas under ” festliga” avslappnade omständigheter och detta beror på min sociala fobi. Personer med social fobi kan ha just det gemensamt att man vill delta men inte klarar och/eller tenderar att dra sig undan eller tystna i situationer som blir för krävande socialt. Ett annat vanligt symtom för oss sociala fobiker är att vi ofta är trötta då vi ständigt har ett stresspåslag från just det faktum att ständigt vara ”på sin vakt” . Men hur mycket jag än signalerar att jag vill dra mig undan och en del av mig vill ju det (den sociala fobin) så är jag medveten om att det är min sociala fobi eftersom jag har varit/mått bättre socialt, i perioder och att jag jobbar på det igen.

/Malin

Author: malinitoreboda

Är en 30 årig kvinna som lever med olika psykiatriska diagnoser. Såsom bipoläritet, ångest, social fobi och tvångssyndrom. Trots mina " hinder" strävar jag efter en så optimistisk syn på tillvaron som möjligt , då jag förstås upplever motsatsen som än mer " bromsande. Välkommen!

1 thought on “Situation midsommar/social fobi…

  1. Känner igen mig i det du skriver! Jag har också svårt för kalas som släktingar står för även om jag tycker om själva släktingarna. Ja en del i alla fall 😀

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.