Den negativa cirkeln och den positiva…

Upplever ofta dels pga av sjukdomens humörsvängningar men också min känslighet som person att en negativ tanke lätt leder till en ny. Likväl kan en positiv tanke leda till en ny positiv men detta har jag fått träna på länge då de negativa tenderar att dyka upp titt som tätt och ibland ta över för mycket. Det var framförallt en gång när jag var inlagd som en sjuksköterska uppmärksammade mig på att jag ständigt klankade ner på mig själv. Då kom jag att tänka på en bra tanke som jag ofta återkommer till , om man slutar klanka ner på sig själv så här man ju åtminstone sig själv som support/stöd. Kanske låter sorgligt men sig själv har man ju alltid eller borde ha. Jag kan komma in i perioder av positiva tankar där jag kan vifta bort sådant som jag skulle krascha av annars. En underbar period, dock är den inte optimal eftersom det negativa någonstans samlar sig i mig på hög. Till sist kan jag få en djup depression och får avbryta studier/jobb. Tråkigt och känns orättvist. Men sådant är väll som många gånger förut sagt livet.

/Malin

Author: malinitoreboda

Är en 30 årig kvinna som lever med olika psykiatriska diagnoser. Såsom bipoläritet, ångest, social fobi och tvångssyndrom. Trots mina " hinder" strävar jag efter en så optimistisk syn på tillvaron som möjligt , då jag förstås upplever motsatsen som än mer " bromsande. Välkommen!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.