Lyfte blicken och blev rädd…

Detta inlägg kommer att handla om sambandet kommunikation och integration dels efter vad jag själv sett och läst samt även personliga reflektioner.

Detta inlägg tog fart efter att jag var i en butik här i Töreboda och stod bakom en utlandsfödd i kö. Det uppstod ett missförstånd om beställningen på tiden av tågbiljetten och kassören uttalar ” Ni kan ju inte göra någonting rätt” jag fick känslan av att han hela tiden var arg mot killen som bad om ursäkt. Tur alla inte är som honom för då skulle denna killen verkligen ha det tufft.

En annan sak som inte hjälper integrationen särskilt i Sverige är att till skillnad från många länder tex. Italien där man verkar mer öppna är man i Sverige mer individualister. Vi går i trapphuset utan att hälsa på sina grannar, ( jag försöker dock ) , på gatan går man bara förbi , detta är lite tråkigt och hjälper ju som sagt ingen som behöver integreras eller känner sig ensam. Har själv märkt att det är skillnader bara i olika delar av Sverige kan ha med storleken på staden att göra o.s.v. /Malin

Author: malinitoreboda

Är en 30 årig kvinna som lever med olika psykiatriska diagnoser. Såsom bipoläritet, ångest, social fobi och tvångssyndrom. Trots mina " hinder" strävar jag efter en så optimistisk syn på tillvaron som möjligt , då jag förstås upplever motsatsen som än mer " bromsande. Välkommen!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.