Vikten av balans vid bipolär sjukdom..

Screenshot_20171009-144437Sömn och dygnsrytm samt balans av alla de slag i livet, är något som är viktigt och som man bör prioritera vid bipolära tillstånd. Det har jag dels egen erfarenhet av , dels har de påtalat detta inom vården. Detta är något som innebär planering för att man ska kunna underlätta för sig själv inte kanske direkt utan på sikt. Bättre balans kan innebära mer motion, bättre sömn, bättre matvanor, medicinjustering ( i samråd med läkare) o.s.v. ofta har man koll på vad man har för lite av i livet. Själv kan jag ibland drabbas av ett moment 22 när jag inte ” vågar” ta mig ut pga min sociala fobi och missar då motion som jag behöver för att mildra andra symtom. Jobbigt läge…Får tvinga mig ut och då blir det snabba promenader alldeles av sig själv…med andan i halsen. Känns inte bra.

/Malin

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.