Sorgligt…

Något jag är lite rädd för är rädslan för att bli gammal och närma sig livets slutskede. Detta har kommit över mig starkare nu när jag börjat må bättre och känna mig lite mer levande, vill få hänga med när jag äntligen kan liksom.  Inte många äldre släktingar på mammas och pappas sida kvar men farmor och mormor är kvar. Då vill man ju att de ska ha det bra och må bra. Vi i familjen blev lite funderdamma hur det stod till med farmor när hon här om dagen skickade ett brev med fotografier på oss i familjen till mamma och pappa . Jag frågade pappa om hon inte mår bra nu men han svarade att hon hade storstädat och då hade hittat korten. Vet inte vad jag ska tro. Hoppas det är ok med farmor iaf. Blir lite orolig. /Malin

Author: malinitoreboda

Är en 30 årig kvinna som lever med olika psykiatriska diagnoser. Såsom bipoläritet, ångest, social fobi och tvångssyndrom. Trots mina " hinder" strävar jag efter en så optimistisk syn på tillvaron som möjligt , då jag förstås upplever motsatsen som än mer " bromsande. Välkommen!

6 thoughts on “Sorgligt…

  1. Ja, det kanske är så man kommer göra. Just nu känns det lite avlägset och sorgligt men ju mer jag tänker på det så verkar det ganska logiskt trots allt. Mvh Malin

  2. Jag håller redan på att rensa ut för att inte efterlevande ska behöva ta ställning till all bröte som man samlar på sig. Vet att mor och mormor gjorde likadant. Min far ägde ingenting så där var det lugnt. Jag tror inte det är några fel på din mormor.
    Tycker det låter hälsosamt att då och då röja ut, skicka saker som andra kan ha mer glädje av till de personerna.

  3. Tror det där är lite av funderingar vi alla har mer eller mindre av i omgångar genom livet.
    Om du är orolig för din farmor kanske du ska hälsa på henne, eller ringa henne. Hon blir säkert jätteglad för det och du mår nog också bättre av det.

  4. Man kan kanske se din rädsla för åldrandet som ett gott tecken. Du säger att det sammanföll med ett bättre mående och jag skulle nog tycka att det är bra att du mår så pass bra att du bryr dig om att leva.
    Äldre människor vill ofta ordna upp saker och ting och göra en genomgång av sitt liv. Det behöver inte betyda att det är någon fara. Jag kan känna en önskan att ha ordning på allt för mina barns skull och jag hoppas få leva minst trettio år till. Att gå igenom minnen och foton kan vara bara ett nöje och en lust att komma ihåg. Hon kanske tänkte att det skulle vara kul för er att se de bilderna.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.