Recension av apparna ”Kry” och ”Min doktor”

screenshot_20161226-193624Har vid olika tillfällen men för samma behov provat de två apparna ”Kry” och ”Min doktor”. Det låter lockande att få hjälp omgående ; nästan för bra för att vara sant när det för mig flera gånger har hänt att trots att jag mår jättedåligt blivit hemskickad mitt i natten från akutpsykiatrin. Men det skulle först för appen Min doktor visa sig vara lite för bra för att vara sant; de kunde inte som läget var nu hjälpa mina problem . Dock uppskattade jag att de då var uppriktiga med detta samt att jag blev krediterad mina kostnader. Sedan var det appen kry där betalade jag 250 kr för ett videosamtal där de kom fram till : att de inte kunde hjälpa mig på annat sätt än att jag själv skulle kontakta vårdcentralen nästa morgon. Så sammanfattningsvis : kanske är det som de själva säger i just för att det är så nytt som de inte har kompetens på plats osv. För att behandla patienter med psykisk problematik. Annars lämpar sig apparna tydligen hittills bäst för andra mer fysiska symptom. Kan ju hoppas på att apparna utvecklas  med efterfrågan för den är stor inom psykiatrin.OBS Kan ju inte uttala mig om hur apparna fungerar egentligen; fick aldrig riktigt chansen att prova. Dock vet jag att många är nöjda och det är ju bra att de blir hjälpta trots allt☺ /Malin

Annonser


Kategorier:Uncategorized

1 reply

 1. Har en gammal klasskamrat som är en av de drivande bakom ”Min Doktor”.
  Var tvungen att ta bort henne som vän lite varstans eftersom det enda hon postade om var just deras app/sida.
  Personligen ser jag massor av ovetenskaplig skit i alla sådana här ”online-doktorer”. De flesta är bara ute efter att sälja.
  Verkar som om du hade tur och fick tillbaka pengarna.

  Gissar att F-kassan älskar det här. Snart slipper de att ha med folk att göra överhuvud taget och kan friskskriva människor baserat på vad en app talar om för dem.
  Ingenting kan ersätta en riktig läkare, speciellt vad gäller psykiska problem. Ögonkast, kroppsspråk, hur man säger saker o.s.v. ingår i diagnoserna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: