Jag är inte troende men…

Om jag hade varit det hade min första fråga till Gud varit varför, varför ganska mycket egentligen men framförallt varför så mycket lidande i världen. 

   Att jag inte är troende beror främst på 3 för mig ganska starka ”orsaker”. 

1. Har en mer naturvetenskaplig syn på tillvaron i allmänhet kanske beroende av min uppväxt, utbildning m.m

2. Har haft en ”kompis” i gymnasiet som var Jehovas vittne , förstod sedan att hon egentligen såg ner på oss i skolan ”vi vanliga dödliga, som inte levde på rätt sätt i princip. Själv var hon kanske inte ”guds” bästa barn. Mycket hyckleri inom en del religioner med andra ord. Fast kan vara personerna själva också, kan ej uttala mig i detta. 

3.Även religiösa personer drabbas av elände, sjukdomar osv ibland och är inte beskyddade av någon Gud fast de säkert många gånger känns bra att ha något att tro på. 

Det enda jag har haft behov av ibland är att bolla värderingar. Bibeln har visserligen en del fina värderingar men något förlegade. Jag uppskattar också värderingar om hur man ska vara mot varandra. /Malin

Author: malinitoreboda

Är en 30 årig kvinna som lever med olika psykiatriska diagnoser. Såsom bipoläritet, ångest, social fobi och tvångssyndrom. Trots mina " hinder" strävar jag efter en så optimistisk syn på tillvaron som möjligt , då jag förstås upplever motsatsen som än mer " bromsande. Välkommen!

3 thoughts on “Jag är inte troende men…

 1. När människan begår illgärningar skyller man på Gud även om man ej tror på att han ej ens existerar. Ateism är bakvänt för mig! Man tror på att något andra tror på är nonsens? Något finns frågan är vad? Alla tolkar nog tro och Gud olika. Men, vem vet? 😇

 2. Så länge man vet vart man själv ”står” tycker jag det aldrig är fel att vara välkomnande till andras trosuppfattningar, man behöver ju inte dela dom eller för den delen fördöma. Bara respektera./Malin

 3. Är ateist sedan födseln. Morsan gjorde ett par tappra försök med ”söndagsskola”, ett lass med kyrkobesök typ julottan samt ett halvkvävt försök att övertala mig att konfirmera mig.
  Vare sig hon eller farsan var troende men de trodde på att åtminstone ge mig möjligheten att bilda mig en egen uppfattning, vilket jag gjorde.

  Eftersom religionerna kommer med extraordinära anspråk är det dels de (religionerna) som har bevisbördan, dels krävs det extraordinära bevis.
  Hittills har jag bara sett förtryck av människor och grupper i religionernas namn ibland krig. Att samtliga religioner dessutom gör gällande att halva jordens befolkning (kvinnorna) skall hålla käften och sitta still i båten är uppseendeväckande bakåtsträvande.

  Dessutom undrar jag varför religionerna är så intresserade av vad vi gör i sovrummet och med vem vi gör det.
  En annan fundering är kring varför religionerna har så vansinniga huvudbonader… mormondårarna har ”magiska underkläder” istället men det understryker bara frågan.

  För mig är det rent nonsens och med tanke på katolska kyrkans härjningar i Afrika och på andra ställen i världen med deras motstånd till preventivmedel och aborter så borde vissa religioner förbjudas.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.