Överkänslig…

7db12c8a-f60b-4b76-99ff-3c61900ddf98-3198-0000034671c0f904_tmp

 

 

 

Jag brukar fundera lite ibland över skillnaden mellan mig och en person som mår bra för att på så sätt kanske komma fram till hur jag ska gå vidare när jag har mått som sämst. Kanske verkar konstigt att göra men när man gång på gång ”fastnar” i dåligt mående vill man inget hellre än att kunna ta sig vidare. Kom hursomhelst fram till att en stor skillnad är eller verkar iaf vara känsligheten eller rättare sagt överkänslighet . Jag tenderar att ta åt mig av allt som är negativt och eller skulle kunna vara negativt menat mot mig när jag mår dåligt. Känns som andra har ett slags ” filter” som jag saknar just då. Blir verkligen superkänslig. Sedan blir jag ofta jätteledsen inombords. Idag fick jag på tal om känslor ett mail från försäkringskassan som hade talat med min läkare om samtalskontakt för mig. Så nu står jag i kö. Det känns bra. Lagom till arbetsträningen drar igång nästa år. /Malin

Author: malinitoreboda

Är en 30 årig kvinna som lever med olika psykiatriska diagnoser. Såsom bipoläritet, ångest, social fobi och tvångssyndrom. Trots mina " hinder" strävar jag efter en så optimistisk syn på tillvaron som möjligt , då jag förstås upplever motsatsen som än mer " bromsande. Välkommen!

2 thoughts on “Överkänslig…

 1. Du har vissa poäng med att man ska vara sig själv men samtidigt anser jag att man ju måste försöka. Själv har jag perioder där jag mår och fungerar bra. Dessa vill jag kämpa för under de sämre också. De sämre kanske utgör eller utgjorde ca 1/3 i mitt liv. Efter litium är det ännu mindre. Med vänlig hälsning, Malin

 2. Intressant terminologi, att skriva ”någon som mår bra” istället för ”en normal människa”.
  Det är eoner av skillnader på de båda meningarna.

  Funderar själv i samma banor ibland… ”hur skall jag göra för att komma tillbaka till den jag var?”
  Men jag kommer alltid till samma slutsats: ”Jag har aldrig varit ”normal” eller mått bra” och skulle jag dessutom lyckas ta mig tillbaka, skulle jag bli farligt sjuk direkt.
  Bättre då att satsa på att… bli den jag är.
  Att acceptera mig själv, skita i vad samhället anser vara normen, inte inrätta mig i det fack folk gärna vill sätta mig och bara leva.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.