Stress och press…

Att jag är en väldigt stresskänslig person det både vet jag och har läkarutlåtande på. Bättre blir det inte av att planer kör i hop sig. Särskilt inte när det inte är jag själv som planerar. Står maktlös. Jag tänker på min sjukpenning det lilla bidrag som gör att jag kan bo i lgh och leva i största allmänhet, då jag varit och fortfarande är för sjuk för ett heltids jobb. Bidraget gick ut den 15:e och vården skulle bli meddelade i god tid om att jag behövde en tid tills dess. Fick brev med tid till den 24:e , frågade vad anledningen var och fick till svar att min läkare jobbar så lite nu så därför finns det ont om tider. Så nu har jag fått  ”nödlåna” av mina fonder, i hopp om att jag får retroaktivt. Kan inte rå för att tänka om dom verkligen inte kunnat planera bättre. Nu ska jag vara glad att jag har mina fonder men det kanske inte är verkligheten för alla sjukskrivna som behöver läkarintyg i tid. Tänker inte bara ”klaga” då jag vet jag att personal har det jätte tufft inom psykiatrin med tider och stress. Jobbigt att man som patient blir så hårt drabbad bara. /Malin

Author: malinitoreboda

Är en 30 årig kvinna som lever med olika psykiatriska diagnoser. Såsom bipoläritet, ångest, social fobi och tvångssyndrom. Trots mina " hinder" strävar jag efter en så optimistisk syn på tillvaron som möjligt , då jag förstås upplever motsatsen som än mer " bromsande. Välkommen!

2 thoughts on “Stress och press…

 1. Min åsikt är att deras uppgift ändå är att vara till hjälp. Sedan har de regler att förhålla sig till som ibland verkar luddiga och svårtolkade och kan ibland slå hårt på de som är verkligt sjuka. När det var något annat tex bidragsfusk som FK”s regelverk skulle hindra. /Malin

 2. Nej, det är inte verklighet för alla sjukskrivna.
  Personligen tillhör jag den stora massan av utstämplade och utförsäkrade vilket innebär att jag lever på existensminimum a cirka 4500 kronor i månaden INNAN alla räkningar, huslån, försäkringar, telefon, bil, kläder, mat och så.
  Man kan leva länge på bara havregryn. 🙂

  Juvelen i den här dynghögen är att jag nu, när min läkare börjar yra om samtal med F-kassan, kan säga nej.
  Jag har inte med dem att göra och de har inte med mig att göra.
  Skulle aldrig få för mig att ha samtal med en organisation vars enda syfte det är att ställa till ett helvete för folk.
  Skulle du sätta dig ned och tala med någon som du vet misshandlar folk hela dagarna?

  Det finns alltid en liten silverkant på de mörka molnen. 🙂

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.