Rika föräldrar…

Det är konstigt, som barn uppfattade vi aldrig att vi hade det bättre ställt i familjen än många andra. Vi fick inte mer eller dyrare julklappar än andra, inte åka på resor utanför EU som t.om. många andra barn fick. Då tyckte jag det var synd, nu kan jag tycka det var bra av mina föräldrar. Det gjorde att jag inte blivit så bortskämd som vuxen. Mina föräldrar (Ann och Lars Jönsson) var nyligen med i tidningen i en lista över höginkomsttagare i kommunen. Det är både kul men samtidigt lite jobbigt. Jag tänker på att det ibland finns missnöje och även avundsjuka hos en del. Det är lite orättvist kan jag tycka. Som exempel har mina föräldrar kämpat med 5 års studier och tagit studiemedel därtill. Sedan är exempelvis högavlönade jobb just högavlönade därför att det har krävts mycket tid och pengar att utbilda sig och i mina föräldrars fall har de ett stort ansvar . /Malinimage

Author: malinitoreboda

En kvinna som vuxit upp och bor i Töreboda

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.