Social status och förväntan…

Har funderat kring om personer som studerar allmänt sett mår bättre och upplever mindre psykisk ohälsa eller om de förekommer lika ofta ändå.  Har läst lite kring detta och vad gäller uppkomsten  av  många psykiska sjukdomar verkar det omtvistat, eftersom stress, är en vanlig orsak till själva insjuknandet  (innan dess har man ofta ärvt en sårbarhet ) samtidigt som exempelvis hög utbildningsnivå  å andra sidan kan bidra till en god psykisk hälsa. Själv tror jag det är bra att om man klarar och har motivationen kvar sysselsätta sig , bra för självkänsla och ett bra sätt att hålla igång efter man till trots har blivit sjuk.

/Malin

 

Author: malinitoreboda

En kvinna som vuxit upp och bor i Töreboda

1 thought on “Social status och förväntan…

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.