Acceptans…personlig reflektion

behavorismNär man har fått en psykisk sjukdom är detta nog  något centralt att jobba med …oftast. Gör man inte det tror jag man riskerar mycket, b.l.a. förakt inför en del av jaget som man ibland behöver jobba med. Vissa anser att bara för att man en gång har fått en psykisk sjukdom så är man ett hopplöst fall…men så är inte fallet inom  t.e.x. psykologins ”Behavioristens” synsätt  där en växande psykoterapeutiska inriktningen kognitiv beteende terapi(positiva beteenden förstärks genom uppmuntran av olika slag) .  När jag bodde på behandlingshemmet ”Pejas hus” var jag ganska dålig i mitt mående och åt väldigt mycket mediciner, men det jag tog med mig därifrån som jag fortfarande har nytta av är rutinerna som jag behövde i början de försöker jag hålla mig till fortfarande. Jag vet att jag inte kommer att bli frisk men jag kan i perioder må bättre och det får inte bli en personlig katastrof  om jag under en liten period mår något sämre för så är sjukdomen. Däremot tänker jag inte tillåta mig att må för dåligt. Så tänker jag idag.

/Malin

Author: malinitoreboda

Är en 30 årig kvinna som lever med olika psykiatriska diagnoser. Såsom bipoläritet, ångest, social fobi och tvångssyndrom. Trots mina " hinder" strävar jag efter en så optimistisk syn på tillvaron som möjligt , då jag förstås upplever motsatsen som än mer " bromsande. Välkommen!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.