Diagnostik, historik…

imageHar funderat en del kring detta trots allt. Visst det ingår ju i bland annat min egen som alla andra läkares jobb att ställa diagnoser. Tidigare vad gällde diagnoser så blev det lite konstigt . Det var som att jag själv försökte ”passa in” i en diagnos i hopp om bättre hjälp eller något. Kändes iaf inte bra och  det var ju inte av ”ondo” jag gjorde det.  Ska jag vara ärlig så tycker jag diagnostik har blivit lite mycket samtidigt  som det kan vara en jätte viktig del. Det får ju inte ta över för då tror jag man kan ” tappa sig” själv och mer ”bli sin” diagnos . Som exempel kom social fobi så sent som på 1980 talet som diagnos innan var det bara blyghet. Hursomhelst jag förringar verkligen inte mina symtom/problem bara avlastar mig själv från diagnos historik ett tag.   /Malin

Author: malinitoreboda

Är en 30 årig kvinna som lever med olika psykiatriska diagnoser. Såsom bipoläritet, ångest, social fobi och tvångssyndrom. Trots mina " hinder" strävar jag efter en så optimistisk syn på tillvaron som möjligt , då jag förstås upplever motsatsen som än mer " bromsande. Välkommen!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.