Pengarnas fördelning i samhället…

malins 006

malins 009

Häromdagen slog jag upp GT och kunde läsa att skillnaden i hur mycket folk tjänar har ökat från ca 4 år tillbaka. Sverige var inte det hårdast drabbade landet utan där låg länder som Spanien och Italien ”illa” till. Själv är jag arbetslös och har aktivitetsersättning p.g.a långvarig sjukdom. Jag klagar inte över det för det räcker precis till det man behöver. Däremot vet jag att det är sant att det finns stora skillnader i fördelningen. Själv tycker jag att det vore fint om man  kunde värna om alla människors lika värde vad gäller vård, skola, tak över huvudet  osv. Jag tycker heller inte det finns ett svar på det här med fördelning eftersom om det ska bli attraktivt att t.e.x utbilda sig längre tid till t.e.x läkare tycker jag det ska löna sig någonstans. Det är här det svåra kommer in som många har synpunkter på. Mina föräldrar är t.ex. tandläkare. (stod tydligen som nummer 3 på listan i Töreboda) visst de tjänar bra, men jobbar, jobbar och jobbar och har utbildat sig i fem år. Jag minns att vi alltid blev hämtade sist på dagis efter fruktstunden t.ex. ibland trodde man att mamma och pappa hade glömt av oss… men efter ett tag lärde man sig att det var så det kom att bli. Jag respekterar deras jobb trots allt och vet att de är prestationsinriktade personer som mår bäst av att leva ett sådant liv.

/Malin

Author: malinitoreboda

En kvinna som vuxit upp och bor i Töreboda

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.