Fördomen och det många inte talar öppet om…

Begreppet fördom finns inom många områden och är fortfarande ett stort problematiskt område. Varför kan man fråga sig? Kanske just därför att många lägger ”locket på” när det kommer till att göra något åt dessa i vardagen. Kanske har de nu blivit så vanliga att folk inte ser alt. väljer att inte se i rädsla för att inte passa eller drabbas av konsekvenser i form av social utestängning som är ett väldigt hårt straff eftersom vi människor i de flesta fall är en social varelse och vill tillhöra något. Det finns även en biologisk förklaringsmodell som min naturvetenskapslärare talade om som kan liknas vid fåglars ”hackkycklingar. Denna modell tycker jag till vissa delar är lik det som de gjorde under andra världskriget ”rasbiologi”. Att ha fördomar om människor av olika slag tror jag som sagt kan vara ett utryck för rädsla men det fråntar en inte ansvaret att jobba med denna.

BY THE WAY

FICK SVAR FRÅN PATIENTNÄMNDEN, glad:-)

Hej Malin!

Jag har tagit del av den berättelse som du mailade till Patientnämnden gällande hur du upplevt att …………….. bemött dig när du kontaktat dem.

Hur skulle du vilja att Patientnämnden går vidare med detta? Jag har alldeles nyss försökt att nå dig per telefon, men fick inget svar.

Du får gärna ringa mig istället när du ser detta meddelande, jag finns på kontoret vardagar mellan 08:15-15:00.

Med vänlig hälsning,

Author: malinitoreboda

En kvinna som vuxit upp och bor i Töreboda

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.