Skyddsnät vid sjukdom…

Något som är viktigt att ha är ett bra skyddsnät med stöttande människor runtomkring när man har blivit sjuk. Detta kan samtidigt bli svårt i vissa fall. Av flera anledningar har jag själv märkt. Vid psykiska sjukdomar som min kan det bli svårt ”att ge tillbaka” mer än tacksamhet och ibland ens det som man önskar om det finns depression  Det kan uppstå missförstånd i relationer och beroende istället för samspel. Detta känns som ett större problem eftersom det har lett till att skyddsnätet minskar istället för tvärtom, i perioder mår jag dock riktigt bra men det hjälper inte, hinner och kan inte ordna upp skyddsnätet på den tiden innan en ny depression kommer. Sedan kan jag ju inte skylla allt på depressionerna men man är inte mycket till människa med ork i djup depression, och jag gör mycket när jag är dålig för att få medicinhjälp. De måste jag dock säga att det är synd att det inte tillsätts  mer pengar till psykvården så de har råd att anställa fler läkare, då skulle de inte vara sådan väntetid till medicinjusteringar för någon som mår dåligt. /Malin

Author: malinitoreboda

Är en 30 årig kvinna som lever med olika psykiatriska diagnoser. Såsom bipoläritet, ångest, social fobi och tvångssyndrom. Trots mina " hinder" strävar jag efter en så optimistisk syn på tillvaron som möjligt , då jag förstås upplever motsatsen som än mer " bromsande. Välkommen!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.