Skyddsnät vid sjukdom…

Något som är viktigt att ha är ett bra skyddsnät med stöttande människor runtomkring när man har blivit sjuk. Detta kan samtidigt bli svårt i vissa fall. Av flera anledningar har jag själv märkt. Vid psykiska sjukdomar som min kan det bli svårt ”att ge tillbaka” mer än tacksamhet och ibland ens det som man önskar om det finns depression  Det kan uppstå missförstånd i relationer och beroende istället för samspel. Detta känns som ett större problem eftersom det har lett till att skyddsnätet minskar istället för tvärtom, i perioder mår jag dock riktigt bra men det hjälper inte, hinner och kan inte ordna upp skyddsnätet på den tiden innan en ny depression kommer. Sedan kan jag ju inte skylla allt på depressionerna men man är inte mycket till människa med ork i djup depression, och jag gör mycket när jag är dålig för att få medicinhjälp. De måste jag dock säga att det är synd att det inte tillsätts  mer pengar till psykvården så de har råd att anställa fler läkare, då skulle de inte vara sådan väntetid till medicinjusteringar för någon som mår dåligt. /Malin

Author: malinitoreboda

En kvinna som vuxit upp och bor i Töreboda

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.