Annonser
0 Comments

I gymnasiet läste jag en kurs som hette ”Etik och livsfrågor”. Kursen gick ut mycket på att man skulle fundera på skillnader mellan olika etiska begrepp och när vi kunde använda oss av dom. Ska erkänna att mycket av själva begreppen i form av ord har jag glömt men jag minns starkt ett exempel som vi sattes inför. Det handlade om att agera eller inte vid mobbning och att välja att inte agera är faktiskt också ett agerande. Då har man tagit det beslutet, så att säga även om det är ett beslut utan fysiskt agerande. Varför jag skriver det här är därför att jag de senaste dagarna har tänkt mycket på vad att inte agera kan få för konsekvenser för en person som är i utsatt läge. Ta tex. inom vården eller på en rast i en skola, någon som känner sig utanför. Själv har jag som ung blivit utsatt för utfrysning i skolan , något som jag inte önskar någon annan då det var fruktansvärt och jag kan fortfarande knappt prata om det utan att falla i gråt. Men jag försöker komma över det varje dag, känns bara som det har blivit något slags ärr kvar sedan denna tid och då menar jag inte att jag blev sjuk av detta i sig utan att jag minns det tydligt och det är hemskt. Hursomhelst önskar jag att alla och även jag ska tänka mer på att ”inte agera är också att agera” . /Malin

Annonser

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: