Att vara hemlös…ett stigma

När jag kom ut från Ica idag blev jag berörd på ett för mig ganska främmande sätt. Där på marken ihopsvept under en filt satt en äldre man.  Min första tanke var vad andra hade sagt om ”uteliggare” och att de tigger pengar fast de kanske har. Sedan fick jag en annan tanke, tänk om det faktiskt är så krasst i  delar av Sverige idag att människor behöver sitta utanför Ica för att tjäna till sin mat. Man vet inte allt. Eftersom jag är emot att lättvindigt dömma psykiskt sjuka,tänker jag inte heller döma dessa människor. Bestämde mig istället för att fördjupa mig lite i ämnet om hemlösa och kom b.la fram till att många av de hemlösa har problem med psykisk sjukdom kombinerat med missbruksproblematik ekonomi och  utbildning  och ett bra nätverk , var två andra faktorer som påverkade möjligheterna till ett hem. Jag tyckte det var förfärligt att mannen satt där och vet att det finns så många fler. Hade jag gett honom pengar eller något hade det kanske hjälpt för stunden men problemet är så mycket större. /Malinhemlös - Kopia

Author: malinitoreboda

En kvinna som vuxit upp och bor i Töreboda

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.