Att vara hemlös…ett stigma

När jag kom ut från Ica idag blev jag berörd på ett för mig ganska främmande sätt. Där på marken ihopsvept under en filt satt en äldre man.  Min första tanke var vad andra hade sagt om ”uteliggare” och att de tigger pengar fast de kanske har. Sedan fick jag en annan tanke, tänk om det faktiskt är så krasst i  delar av Sverige idag att människor behöver sitta utanför Ica för att tjäna till sin mat. Man vet inte allt. Eftersom jag är emot att lättvindigt dömma psykiskt sjuka,tänker jag inte heller döma dessa människor. Bestämde mig istället för att fördjupa mig lite i ämnet om hemlösa och kom b.la fram till att många av de hemlösa har problem med psykisk sjukdom kombinerat med missbruksproblematik ekonomi och  utbildning  och ett bra nätverk , var två andra faktorer som påverkade möjligheterna till ett hem. Jag tyckte det var förfärligt att mannen satt där och vet att det finns så många fler. Hade jag gett honom pengar eller något hade det kanske hjälpt för stunden men problemet är så mycket större. /Malinhemlös - KopiaKategorier:Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: