Tuffa tider…inom psykiatrin

Att det råder brist på läkare inom psykiatrin är för de flesta ingen nyhet. I en artikel där min förra läkare Andreas Leschinger intervjuades fastslås just detta, och att man har blivit tvungen att prioritera hårt inom psykiatrin. För att få bli aktuell inom slutenvårdsplats/akutsjukvårdsplats måste man nu ha en svårare depression , suicidtankar, akut psykos o.s.v. Har egna erfarenheter av detta resonerande då jag blev dålig för ca 3 veckor sedan men då det konstaterades att jag hör till öppenvård och därför bör få min hjälp därifrån, var ej alltså aktuell för plats på akuten även  fast jag inte mådde något vidare om man säger så.  Fick ”ligga på” för att ens få tid med läkare på psykmottagningen och det är inte det lättaste när man känner sig djupt deprimerad och energilös. Länkar till intervjun med Andreas Leschinger här: http://www.skovdenyheter.se/artikel/27222/vi-maste-ta-det-mest-akuta

hämta (1)

Author: malinitoreboda

Är en 30 årig kvinna som lever med olika psykiatriska diagnoser. Såsom bipoläritet, ångest, social fobi och tvångssyndrom. Trots mina " hinder" strävar jag efter en så optimistisk syn på tillvaron som möjligt , då jag förstås upplever motsatsen som än mer " bromsande. Välkommen!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.