Dåligt bemötande i vården…

Ja, det har hänt mig några gånger för mycket egentligen. Vad kan det då bero på. Jo den som svarade andra gången jag ringde upp eftersom jag ville ha en förklaring till personen i frågas ”lilla utbrott på mig” som inte var befogat , sa att det tydligen berodde på stress och en orimlig arbetsbelastning. Det med orimlig arbetsbelastning kan jag ha förståelse för men dock fortfarande inte att det går ut över en oskyldig, nästa gång blir det kanske en som än mindre kan stå upp för sig men mår dåligt över det inombords och vem vet den kanske gör sig själv illa. Det hela gick till så här, jag ringde och frågade när min nästa läkartid skulle vara, hade frågat detta (en vecka tidigare utan besked) då personen frågar, varför vill du veta detta? Jag svarar

– jag är lite nervös inför detta möte. Personen svarar: Det blir när det blir du kan ju inte gå före alla andra bokningar förstår du. Jag svarar- Det förstår jag- Men det var inte det jag undrade jag undrade…jag blir avbruten och så börjar hon prata om att oavsett när det blir kan hon inte göra något åt det. Det blir när det blir. Sedan säger hon bryskt Hejdå.

Det är nu jag bestämmer mig för att jag inte vill bli behandlad så här särskilt inte av min kontaktperson, det bådar inte gott heller. Jag ringer upp igen och ber att få prata med henne igen. Sedan säger jag ” Nu kändes det som att du blev arg på mig?” Det är nu hon säger ”Nejdå jag är inte arg , ta det lugnt jag svarar att jag tar det lugnt, (lugnt såklart) Då förklarar hon detta med hög arbetsbelastning och stress på jobbet och att det inte ska gå ut över mig. Då tänker jag tyst för mig själv 1. Det gjorde det precis men jag är självklart beredd på att förlåta 2. Det som var lite dåligt från hennes sida var ändå att det var jag själv som var tvungen att ringa för att få någon form av förlåtelse eller rättare sagt att jag ska förstå hennes situation. Idag satt jag och funderade på detta och läste om andras liknande ärenden som de har gått till patientnämnden med. Jag avstår i detta fall. Jag stod upp för mig men fortsätter det på ett liknade eller värre av samma person så blir nog så fallet ,då har jag fått nog./Malinblankett

Author: malinitoreboda

En kvinna som vuxit upp och bor i Töreboda

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.