På katthemmet…en inblick

Jag praktiserar på katthemmet en dag i veckan. Jag började där i november och redan då förvånades jag över hur fint alla katterna har det. Katterna har egna rum antingen enskilt eller om de trivs tillsammans så är de 2-4 ibland fler beroende på rummens storlek. Varje rum är markerade med en Bokstav så att vi vet vilket rum och vilken katt vi pratar om till varandra när vi ska gå till resp. rum. Varje katt har också en journal där det står var den kommer ifrån samt anteckningar från veterinär och övrigt om just den katten. Förutom katterna i burarna finns katter som går lösa på hemmet, de är ganska många men har det gemensamt att de trivs ihop och är kastrerade/steriliserade. Alla vuxna katter man köper från katthemmet är kastrerade/steriliserade medan man som kattunge- köpare får skriva på ett kontrakt där man lovar att när katten är i mogen ålder kastrera/sterilisera den annars har katthemmet djurskyddet Skaraborg rätten att återta katten. Här kommer lite bilder från katthemmet … P.S Den runda kattleksaken med en boll och en fjäder är en favorit för många katter…många av de saker som syns i bild finns att köpa på katthemmet, även klösmöbler.

Author: malinitoreboda

En kvinna som vuxit upp och bor i Töreboda

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.