Sjuk…inget man väljer

Jag kommer nog alltid minnas vad en sjuksköterska svarade mig när jag var 13 år, grät och frågade varför just jag skulle bli sjuk och behöva vara på sjukhus (BUP). Händer att jag tänker så även nu ,men då påminner jag mig bara om vad hon svarade. Hon svarade så pedagogiskt och bra, hon sade att alla föds med olika förutsättningar, en del får krulligt hår fast de vill ha rakt, och en del får rött fast de vill ha blont, liksom man kan ha anlag för olika sjukdomar detta är inget man väljer. Minns att jag har kunnat använda mig av liknande tankar i olika situationer efter det så det var en mycket bra hjälp. Fast jag anser samtidigt att alla friska och sjuka har ett ansvar för sina handlingar och skulle de vara för sjuka för att kontrollera sina handlingar mot andra eller sig själv så måste det få bra hjälp av samhället att komma till sjukhus eller annan plats. Dessutom tycker jag att man som patient ska ha rätt att känna trygghet dygnet runt från medpatienter. Om någon undrar vad jag menar läs gärna etiketten ”Ett hemskt minne”. /Malin

Author: malinitoreboda

En kvinna som vuxit upp och bor i Töreboda

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.