Venlafaxin (Efexor)

Jag har fått börja med ett nytt antidepressivt läkemedel som heter Venlafaxin. Tänkte berätta lite kort om de olika antidepressiva läkemedelsgrupper som finns. Det finns tre typer av antidepressiva läkemedel, det första är SSRI som påverkar serotoninsystemet på ett specifikt sätt. SNRI påverkar både serotonin och noradrenalin, och så finns det Tricykliska antidepressiva, dessa verkar delvis på samma sätt som SNRI genom att hindra återupptaget av serotonin och noradrenalin, men har fler biverkningar än SNRI. Ofta kommer inte effekten av antidepressiva läkemedel med en gång som exempel kunde venlafaxinet ta 4-6 veckor innan effekten skulle komma, dessutom kunde det komma en dipp första veckan så det skulle man räkna med. Venlafaxin skulle också vara bra mot ångest av olika slag, och läkaren trodde på den här medicinen för min del. Jag har tagit den i en vecka nu och det känns faktiskt redan lite bättre. /Malin

Annonser

2 reaktioner till “Venlafaxin (Efexor)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.