Venlafaxin (Efexor)

Jag har fått börja med ett nytt antidepressivt läkemedel som heter Venlafaxin. Tänkte berätta lite kort om de olika antidepressiva läkemedelsgrupper som finns. Det finns tre typer av antidepressiva läkemedel, det första är SSRI som påverkar serotoninsystemet på ett specifikt sätt. SNRI påverkar både serotonin och noradrenalin, och så finns det Tricykliska antidepressiva, dessa verkar delvis på samma sätt som SNRI genom att hindra återupptaget av serotonin och noradrenalin, men har fler biverkningar än SNRI. Ofta kommer inte effekten av antidepressiva läkemedel med en gång som exempel kunde venlafaxinet ta 4-6 veckor innan effekten skulle komma, dessutom kunde det komma en dipp första veckan så det skulle man räkna med. Venlafaxin skulle också vara bra mot ångest av olika slag, och läkaren trodde på den här medicinen för min del. Jag har tagit den i en vecka nu och det känns faktiskt redan lite bättre. /MalinKategorier:Uncategorized

2 replies

  1. Ok, hoppas den fungerar bra för dig också, kul att du har läst/läser min blogg=) /Malin

    Gilla

  2. Jag har oxå efexor….. har läst din blogg och jag har oxå schizoaffektivt syndrom.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: