Begravningen

Ska börja med att berätta att farfars begravning var jätte fin, fast sorglig såklart. Särskilt ledsamt blev det när de började berätta om farfar. Då rann tårarna kan jag säga. Här nedan är en artikel från Sydsvenskan som farfars kompis Bengt skickade in, den handlar om farfar. Arbetade och reste över hela världen Publicerad 5 februari 2012 6.30 Uppdaterad 6 februari 2012 9.242012-02-05 06:30:00 Minnesord Textilingenjör Harry Jönsson, Malmö, 81 år, har avlidit. Hans närmaste är barnen Lars, Monica, Lotta och Karin. Harry var uppvuxen i Tobakshejdan i Ystad, en numera försvunnen stadsdel som fostrat många prominenta Ystadbor. Hjärtat för Tobakshejdan och Revhusen hade han kvar livet igenom och han kunde räkna upp dem som på 30-40-talet bodde i husen mellan ”kollahögarna” och varvet. Yrkesmässigt verkade Harry i Australien, på Irland och i Finland samt i Sverige, från Sörforsa i norr till Ystad i söder. Bland fritidsintressena tillhörde skönlitteraturen de större och det var många av 1900-talets författare han stiftat bekantskap med. Han var sedan många år medlem i Piratensällskapet. Idrotten var ett annat område Harry vurmade för och kanske då framför allt Ystads IF HK. Han var medlem förutom i YIF handboll i YIF:s veteraner. Resor låg honom varmt om hjärtat och förutom de vanliga semestermålen gav han sig på äldre dagar längre ut i världen. Han har bland annat cyklat omkring i Kina där en vit man var en sensation och i Sydafrika har han bott i bushen hos urinvånarna. Naturligtvis har han åkt Transibiriska järnvägen. Så minns jag en kamrat från tidig ungdom. Bengt Lundström Med detta ville jag visa en bild av min farfar även om det är en generell bild. Och att han har berört många. /Malin

Author: malinitoreboda

En kvinna som vuxit upp och bor i Töreboda

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.