Vad ska till för att psykiatrin ska prioriteras?

Ska det vara så illa att en närstående eller man själv måste drabbas själv först innan det satsas mer inom detta område. Tänker inte vi människor mer empatiskt än så, längre än så. Det är precis som att all statistik på självmord bara är siffror på ett papper som ingen, eller få reagerar på just därför att många verkar ha ett – det händer inte mig tänkande.
Psykisk sjukdom kan drabba alla i olika grader och i olika åldrar precis som fysisk sjukdom. Själv trodde jag inte att jag skulle drabbas så hårt när jag gick i gymnasiet. Jag mådde förhållandevis bra ända tills det var som att bränslet liksom tog slut.
Läste aftonbladet idag där stod att enligt deras granskning har på mindre än fem år minst 1446 patienter inom psykiatrin tagit sina liv. Bristerna som upplevs efter aftonbladets granskning är bland annat att
-självmords-riskbedömningar görs inte alltid
-Det saknas kompetens
-Patienten får inte den vårdplan han/hon har rätt till.
-De vårdprogram som ska förhindra självmord används inte
-Det tar för lång tid att få hjälp inom öppenvården efter utskrivning
-Vården lyssnar inte på de anhöriga
-Samarbetet är eftersatt
Kan lägga till att av dessa 7 är det iaf 4-5 jag själv kan känna igen mig i . Speciellt att det tar för lång tid att få hjälp inom öppenvården efter utskrivning. /Malin

Author: malinitoreboda

En kvinna som vuxit upp och bor i Töreboda

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.