Uncategorized

Det fruktansvärda i Norge

Efter det förfärliga som har hänt i Norge har många ställt sig frågan ”Hur kunde han?”. Spekulationer kring om han är psykiskt sjuk ”Schizofreni” har också funnits.
Jag såg på ”Godmorgon Sverige” där var en kvinna som jobbade med rättsmedicinska frågor. Hon ville egentligen inte kommentera fallet eftersom det saknades så många delar i det men hon uttalade sig generellt om vad det inte rörde sig om för typ av person.
Det rör sig inte om en person med schizofreni eftersom han/hon inte har kapacitet att planera under så många års tid och genomföra något sådant så strukturerat. Det var heller inte gjort under ångest utan snarare tvärtom en handling utan känslor. En psykiatriker uttalade sig också om vad han skulle sätta för diagnos på gärningsmannen efter att ha läst det manifest som han skrivit. Han sa att det troligen rörde sig om en man med psykopati blandat med några andra personlighetsstörningar som han också nämnde. Själv har jag följt och berörts av det som hänt jag tycker det är fruktansvärt och det har förändrat vardagen för så många familjer. /Malin

Annonser

malinitoreboda

Är en 30 årig kvinna som lever med olika psykiatriska diagnoser. Såsom bipoläritet, ångest, social fobi och tvångssyndrom. Trots mina " hinder" strävar jag efter en så optimistisk syn på tillvaron som möjligt , då jag förstås upplever motsatsen som än mer " bromsande.
Välkommen!

You may also like...

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.