Ett hemskt minne

Försöker bearbeta bort det här minnet men det är inte lätt. Vill få ur mig det på något sätt också, så jag beslöt mig för att skriva ner det här. Jag har aldrig varit inlagd under tvång utan gått med på det frivilligt. Men jag har full förståelse för att det finns många som har det, kan behövas ibland när man mår som sämst, har varit nära en gång.

Hursomhelst det här hände när jag blev inlagd en gång efter att ha skurit mig själv i armen när jag mådde hemskt dåligt av ångest. Jag fick ett rum på en psykosavdelning i Västra Götaland. På kvällen kom en annan, manlig patient in och hälsade och sedan gick han ut, tyckte det verkade lite som han trampade över när han kom in en andra gång men efter det gick jag upp och stängde till dörren till mitt rum. Mitt i natten vaknade jag av flera slag mot huvudet och att någon sade fula ord till mig. Jag satte mig upp i sängen och tog kudden för att skydda huvudet försökte ropa på hjälp, ingen kom. Ropade högre och han gick iväg.

Jag var alldeles chockad men beslöt mig för att gå ut och hämta personal, när jag kommer ut ser jag att personalen sitter i soffan, tänkte att det kanske inte har hört mig. Jag gick till dem och berättade vad som hänt. Får till svar att det var konstigt för något sådant hade den patienten aldrig gjort förut. Nähä tänkte jag, men nu har han. De tyckte att jag skulle ta en sömntablett och gå och lägga mig igen, de trodde mig inte. Jag svarade att det verkligen var som jag hade sagt men det trodde mig fortfarande inte, utan gick efter sömntabletten. Då gav jag upp. Kändes förfärligt att inte bli trodd och jag var livrädd att han skulle komma in igen.

Nästa morgon hörde jag mannens röst i korridoren säga ”Där inne ligger …fult ord….som jag slog ihjäl igår”, till personalen. Varpå personalen svarar, vad säger du? Först efter det blev det undersökning av yttre skador på mitt huvud hos en läkare samt att jag fick göra en anmälan som jag uppmanades att göra på medpatienten.

Jag är fortfarande ganska besviken på den personalen, jag fick aldrig någon rak ursäkt från personalen eller iaf en förklaring.Har aldrig känt mig så kränkt och rädd som då. /Malin

Author: malinitoreboda

Är en 30 årig kvinna som lever med olika psykiatriska diagnoser. Såsom bipoläritet, ångest, social fobi och tvångssyndrom. Trots mina " hinder" strävar jag efter en så optimistisk syn på tillvaron som möjligt , då jag förstås upplever motsatsen som än mer " bromsande. Välkommen!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.